O portalu

Portal www.rusija.info bavi se promocijom turizma Rusije i Rusije kao turističke destinacije. Portal predstavlja i opisuje turističke destinacije, turističke manifestacije, događaje, zanimljivosti iz sveta turizma, znamenitosti, znamenite ličnosti, kulturu, tradiciju i običaje Rusije.

logo-portala

Način na koji portal saopštava informacije o gorepomenutim kategorijama je inovativan i originalan mimo ustaljenih šablona i pravila. Autori članaka, reportaža i putopisa izražavaju se na originalan i sebi svojstven način, dajući komentare, sugerišući i skrećući naročitu pažnju na detalje kojima turisti i čitaoci treba da posvete naročitu pažnju.

Naročito je vođeno računa o interaktivnosti i komunikaciji sa posetiocima portala te je tako ostavljen prostor i mogućnost da oni ostavljaju svoje utiske, komentare, sugestije i sl. Takođe, svaka stranica ima poseban „prozor“ kroz koji možete da „zavirite“ u svet popularnog Fejsbuka odnosno fan stranice „Rusija.info“ koja takođe predstavlja kanal za komunikaciju sa posetiocima, korisnicima i fanovima.

grafika

Posebu dimenziju portalu daje njegov dizajn i grafičko okruženje u kojem dominira, za ovu temu neočekivana ali za R-TOURS prepoznatljiva „kodak“ boja (žuta, sa neznatnom primesom oker, narandžaste i zlatne) kombinovana sa, u znatno manjoj meri zastupljenom, „kućnom“ kraljevsko plavom bojom. Sveprisutan je, kao zamena za logotip, i prepoznatljiv grafički element, nacionalni vizuelni kôd – stilizovana forma najprepoznatljivijeg moskovskog i ruskog simbola, hrama sv. Vasilija blaženog koji se nalazi na centralnom mestu (Crvenom trgu) ruskog glavnog grada a vizuelo je prepoznatljiv po živopisnim kupolama nalik glavicama crnog luka.